keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Esineiden tarinat osa 1: Toiveita jälleenkohtaamisesta


Toisistaan erilleen joutuneet rakkaat tai kauas kotoa matkustaneet kaipaavat toisiaan tai tuntevat ikävää. Kun koti-ikävä iskee tai kaipaa toista, saatetaan etsiä käsiin esine, joka muistuttaa menneestä. Läheisiltä saadut lahjat tai postissa kulkeneet tervehdykset otetaan esille kerta toisensa jälkeen. Esineet auttavat jaksamaan läpi erossa olon, kunnes jälleen kohdataan.





Yksi parhaista ystävistäni lähetti minulle tämän kortin, kun muutin Suomeen ensimmäistä kertaa. Kortti muistuttaa minua kaikista hänen kanssaan yhdessä vietetyistä hetkistä, ja saa minut uskomaan, että jännittäviä aikoja on myös edessäpäin. Kortti on kuin lupaus, että pian kohtaamme jälleen.

Kortin kuvassa on piirrettyjä postimerkkejä eri maihin liittyvillä kuvituksilla, joukossa on hollannikkaat ja tulppaaneja, cowboy ja Buddha-patsas. Kuvien yläpuolella lukee Have Fun! eli Pidä hauskaa! Avattavan postikortin sisään on kirjoitettu lämpimät tervehdykset ja toivotukset. Väliin on liitetty käyntikortti. Kortin omistaa kreikkalainen opiskelija. Lähettäjän kanssa he ovat tutustuneet Italiassa ja kortti on lähetetty Kanadasta.

 

 

Kun lähdin Suomeen vaihto-oppilaaksi, jätin kaikki tavarani varastoon. En halunnut ottaa mitään vanhaa mukaan, koska tavarat tuntuivat pidättelevän minua paikoillaan. Yksi esine jäi kuitenkin huomaamatta. Se on pieni reppuuni kiinnitetty pinssi, jossa on kotikaupunkini Rosenheimin vaakuna.

Pinssin omistajalla on ristiriitaisia tunteita siitä pitäisikö hänen matkailla ulkomailla vai asettua kotikaupunkiin rakkaiden ystävien ja perheen luo. Koti-ikävä voi olla suurta, vaikka ei kuitenkaan halua palata sinne. Rosenheim on pikkukaupunki Etelä-Saksassa.

 

 

Pöllöriipus kuuluu hongkongilaiselle nuorelle miehelle, joka sai sen lahjaksi tyttöystävältään. Riipus on tuotu Japanin matkalta, ja se symboloi heidän keskinäistä rakkauttaan. Pöllöriipuksella on pari, joka on tyttöystävän hallussa Hong Kongissa. Tyttöystävän pöllö on samanlainen, mutta sen väritys on valkoinen ja sen kasvojen ilme hieman erilainen. Kiinassa pöllö saatetaan yhdistää kuolemaan, joten omistajalla on kaksijakoinen suhde esineensä merkityksiin.

 








Sisko teki nämä korut minulle viikkoa ennen kuin lähdin Syyriasta Suomeen. Sisko katsoi silloin taivaalle ja näki tämän tähden ja kuun.

Lusikkakoruja tehdään jonkinlaisen pienen koneen avulla. Mummo on opettanut taidon siskolle.



Tarinat löytyvät myös englanniksi ja kiinaksi!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti